Eyebrow Tweezing: Elevate Your Look One Hair at a Time!

Idealan oblik obrva: Kako pincetom do savršenstva

Aug 09, 2023Klara Banek

Upoznaj ih, zavoli ih, nosi ih


Htjeli mi to sebi priznati ili ne, obrve su jedno od najvažnijih obilježja na našem licu. Upravo su obrve, odnosno savršeni oblik obrva za naše lice, često „ključ uspjeha“ kojim znatno poboljšavamo cjelokupni izgled. Osim olovke i drugih alata kojima ih uljepšavamo, kako bismo uopće oblikovali obrve baš za nas, potrebna nam je pinceta.


Iako u današnje vrijeme postoje i druge popularne metode oblikovanja obrva, pinceta je i dalje najpopularnija opcija. Njome brzo i relativno bezbolno oblikujemo obrve baš kako želimo. Međutim, korištenje krivih pinceta ili neprikladnih tehnika može, naravno, dovesti do katastrofalnih rezultata i obrva koje nikako nisu za tvoje lice.


U nastavku ti donosimo nekoliko korisnih savjeta i trikova kako pomoću prave pincete od svojih obrva možeš stvoriti pravo umjetničko, a opet prirodno, remek djelo. Zanima te više? Pročitaj što slijedi u nastavku


„Razumijevanje“ oblika obrva


Možda zvuči blesavo, ali prije nego kreneš na bilo kakvu vrstu čupanja i oblikovanja obrva, važno je da razumiješ kakve su tvoje obrve, koji je tvoj oblik obrve i kakav izgled obrva želiš postići. Oblici obrva mogu se razlikovati ovisno o obliku lica, osobnim preferencijama i trenutnim trendovima ljepote.


Neki od uobičajenih oblika obrva su:


  1. Klasični luk: ovaj oblik obrva predstavlja uravnoteženu krivulju prirodnog izgleda koja pristaje većini oblika lica, što klasični luk često čini i popularnijim oblikom.
  2. Ravna obrva: ovaj oblik prikladan je ljudima okruglog lica, a prati vodoravnu liniju preko obrve.
  3. Visoki luk: ovaj oblik krasi elegantnost i dramatika, a odlično pristaje osobama sa srcolikim ili ovalnim oblikom lica.
  4. Mekani luk: ovaj oblik obrva prepoznat ćeš po blagoj krivulji koja dobro pristaje četvrtastim licima, pritom dajući mekoću crtama lica.
  5. Luk u obliku slova S: zaobljeni oblik obrva koji počinje nisko, savija se u sredini i završava malo više.


Nakon što smo ti otkrili koje sve oblici obrva postoje, vrijeme je da prijeđemo i na ono konkretno – kako odabrati pravu pincetu i još važnije, kako je pravilno koristiti.


Odabir prave pincete


Većini ljudi nije poznata informacija da pincete postoje u različitim oblicima, veličinama i materijalima, a svaka od njih ima posebnu svrhu. Kada odabireš pincetu, ključno je odabrati onu koja najbolje odgovara tvojim potrebama i pruža optimalnu preciznost i kontrolu.


Evo nekih korisnih primjera koji ti mogu pomoći u odabiru:


  1. Pinceta s kosim vrhom: ovo su vjerojatno najpopularnije i najsvestranije pincete, njihov kosi vrh odlično funkcionira u slučaju kada trebaš općenito dotjerati obrve.
  2. Šiljasta pinceta: ovakva pinceta idealna je za ciljanje specifičnih i uraslih dlačica, kao i za precizan rad oko područja obrva.
  3. Pinceta s ravnih vrhom: tvoj savršeni pomagač za uklanjanje više dlačica odjednom, posebice onih na većim područjima poput, primjerice, gornjeg dijela čela.
  4. Pincete „škare“: ove pincete dizajnirane su poput škara, što ih čini vrlo korisnima za podrezivanje i oblikovanje dužih dlačica obrva.
  5. Pinceta sa zaobljenih vrhom: ovaj oblik pincete preporučuje se svim početnicima, kao i onima s osjetljivom kožom. Lako je rukovati njima i nude nešto nježniji stisak od drugih oblika pinceta.


Upravo takva je naša Pinceta za obrve i lice od nehrđajućeg čelika koja izgleda prefora, lagana je i jako precizna za korištenje.


Koji god oblik pincete odabereš, daj si vremena i imaj strpljenja za učenje. Svi smo na početku napravili nekoliko pogrešaka dok smo čupali obrve, ali imaju na umu da će obrve s vremenom narasti, a za to vrijeme ih uvijek možeš popuniti omiljenom olovkom koja će prikriti potencijalne nesavršenosti.


Iako bi upravo te nesavršenosti mogle biti glavni dio tvog novog imidža.


Ovladavanje tehnikom rukovanja pincete


Da, da, sve znamo. Oblikovanje i čupanje obrva vjerojatno ti se ne čini kao nešto jako komplicirano, što i je istina, ali postaje lakše tek nakon što savladaš određene tehnike. Učenje ovih tehnika ne samo da će ti olakšati način na koji čupaš obrve, ali i pravilnim čupanjem ćeš puno utjecati na smanjenje potencijalne boli uzrokovane uređivanjem.


U nastavku donosimo nekoliko korisnih savjeta kako od početka do kraja oblikovati obrve.


Za početak, pripremi svoju kožu


Očisti lice i ukloni svu šminku, ulja ili ostatke. Ako imaš osjetljivu kožu, preporučujemo ti da staviš topli oblog na područje obrva kako bi se omekšale folikule dlačina, i čupanje koje slijedi bilo manje bolno.


Odaberi svoj oblik obrva


Najlakši način kako ovo možeš napraviti je olovkom za obrve ili šablonom kojom ćeš ocrtati oblik koji želiš postići. Vodi računa o svom prirodnom obliku obrva, ali i obliku lica kako bi se oblikovanjem postigla cjelokupna ravnoteža.


Pazi dok radiš luk


Ako želiš napraviti luk, lociraj početnu točku (gdje započinje obrva), najvišu toku luka i krajnju točku luka (gdje završava obrva). Luk bi trebao biti poravnat s vanjskim rubom šarenice kada gledaš ravno naprijed.

U slučaju da ti je teško procijeniti radiš li dobro, zamoli člana obitelji ili prijatelja da ti da savjet.


Korištenje pincete


Kožu drži napetom i čupaj jednu po jednu dlačicu u smjeru rasta dlačica. Izbjegavaj pretjerano čupanje kako bi obrva i dalje što prirodnije izgledala. Usredotoči se na uklanjanje zalutalih dlačica koje se nalaze izvan zacrtanog oblika.


Slijedi prirodnu liniju obrva


Dok oblikuješ obrve, potrudi se zadržati prirodnu debljinu obrva, osim ako baš ne želiš napraviti drastičnu promjenu – onda je sve dopušteno. Pretjerano čupanje pincetom može dovesti do neravnomjernog ili neprirodnog izgleda obrva, a većina nas ipak želi imati što prirodnije, a urednije obrve.


Odmakni se od ogledala i procijeni napredak


Tijekom čupanja i oblikovanja obrva, preporučuje se raditi nekoliko pauza kako bi se procijenio napredak. Odmakni se od ogledala ispred kojeg oblikuješ obrve i pogledaj izgledaju li približno slično, odgovaraju li planiranom i je li potrebno oblikovanje na još nekim mjestima.


Ovom metodom osiguravaš da ti obrve izgledaju što simetričnije jer puno bolje možeš procijeniti ako ih gledaš ih malo udaljenijeg mjesta.


Ako su obrve predugačke, slobodno ih podreži


Ovaj korak nije nešto što moraš raditi, ali ako si kao i većina drugih ljudi, gotovo sigurno imaš nekoliko dugih dlačica obrva koje ti ponekad podižu tlak. Zato koristimo pincetu u obliku škarica kako bismo te duge dlačice podrezali i postigli onaj uredan izgled obrva.


Nakon oblikovanja trebaš umiriti iritiranu kožu


Koliko god se trudiš ne nadražiti kožu i izazvati crvenilo, gotovo je nemoguće oblikovati obrve, a ne iritirati kožu. Što nas dovodi do toga da je vrlo važno umiriti kožu nakon uređivanja. Na područje oko obrva nanesi umirujući gel ili aloe veru kako bi se koža umirila i smanjilo crvenilo.


Još ćemo samo jednom istaknuti da je kod oblikovanja obrva važno vrijeme, strpljenje i volja za učenjem. Daj si vremena i otkrij svoj savršeni oblik obrva, a onda polako radi na tome da ga i ostvariš. Vjerujemo da će ti savjeti i tehnike koje smo naveli jako pomoći u tome, zato ti još samo možemo poželjeti sreću!

Više članaka

Komentari (0)

Za ovaj članak još nema komentara. Reci nam svoje mišljenje!

Ostavi komentar

Komentari se pregledavaju prije objave