CONTOURS 101

KONTURE 101

Mar 11, 2021Klara Banek

Želiš li što jasnije i preciznije naglasiti crte svojeg lica, svakako isprobaj tehniku konturiranja. Ono se dobiva crtanjem jasnih, tamnijih linija uzduž brade u obje strane, ispod jagodica obraza, uz rubove nosa te pri vrhu čela. 

Povlačenje linija može se napraviti sviše različitih kistova poput četkice 23, posebno dizajnirane da sjedini, odnosno blenda nacrtane linije u preplanuti ten te nježno, no jasno naglašene glavne točke lica. Proizvodi za konturiranje mogu biti kamene teksture, u tekućem obliku ili kao prah. 

Kako bi se tamnije linije konturiranja sjedinile s ostatkom svjetlijeg lica na suptilan način, dovoljno je kistom utapkavati proizvod strpljivo sve dok linije ne prestanu biti tako oštre i nacrtane. Još jedan dobar izbor kista za konturiranje je četkica 03 čija dlaka stoji gusto raspoređena te se sužava pri vrhu kako bi točno i precizno dodirivala i blago razmazivala nacrtane linije.

Osim toga, naš kist 21 iz seta Highlight&contour 5/1 odličan je za nanošenje kontura bronzerom, idealno za početnike u ovoj tehnici. Cijeli set 5/1 sadržava kistove za precizno i ravnomjerno izvođenje kontura, kao i nanošenje rumenila i highlightera, isto tako na jagodice, vrh nosa i bradu.

Ovih se pet četkica savršeno prilagođava svakom tipu kože, a mogu se koristiti za proizvode bilo koje teksture – od tekućeg pudera, pudera u kamenu ili prahu, kremastog rumenila, sjenila i shimmera, tekućeg ili čvrstog highlightera, do kremastih paleta za konturiranje, a posebice blendanje tih proizvoda.


Photocredit: @nikolina_misetic

Više članaka

Komentari (0)

Za ovaj članak još nema komentara. Reci nam svoje mišljenje!

Ostavi komentar